Ik hoor het me nog zeggen: ¨Wat ik nu nog op die plek zou wensen is een voetbalkooi¨.
Het project was een popup-park annex stadsstrand op een braakliggend terrein. Een en al liefdewerk, véél werk en nauwelijks geld dus. Zeg maar geen geld. We hadden nog een stuk gras in te vullen, maar waar vind je dan een panna- of voetbalkooi zo gauw? Niet even via je netwerk. En ook niet op marktplaats.
Dat was 5 weken geleden en daarna ging ik ging op vakantie en ik dacht niet meer aan voetbalkooien.

De eerste dag na mijn vakantie fietste ik in alle vroegte over een bedrijfsterrein, toen mijn blik viel op een ongebruikt stukje grond. En daar stond waarachtig een gloednieuwe voetbalkooi te glimmen, alsof hij zojuist daar was gedropt uit een ruimteschip. Twee uur later had ik de eigenaar aan de lijn. ¨Of hij er al een bestemming voor had¨. De avond daarna hebben we hem gezamenlijk verplaatst naar het stadsstrandpark.

¨Dat je alles kunt krijgen wat je wenst, als je er maar hard genoeg in gelooft¨? Van mij hoef je geen zweverige verhalen te verwachten á la The Secret en over het universum. Maar ik weet wel dat er net zoveel ónbewustzijn is als bewustzijn en dat we daar veel meer op moeten vertrouwen dan we vaak doen. En misschien werkt je onbewustzijn wel het best als je droom of wens meer behelst dan alleen gewin en eigenbelang. Het is maar een idee.