Aangenaam afwijkend gedrag

Klik hier voor de PDF-versie

De 8 dingen die verschilmakers anders doen

Door Wim Aalbers

Veel van mijn werk speelt zich af rondom de leidmotieven van anderen. Datgene wat mensen drijft en het centrale en terugkerende thema is in hun bezigheden. Meestal staat dat niet op papier en vaak kost het even om het goed “onder woorden te krijgen”. De vraag die mij regelmatig wordt gesteld is: Maar wat is jouw leidmotief dan, Wim? En ook ik stotter wel eens bij het antwoord. Beweging in de Zaak? Waar gaat dat ook alweer over?

 

Vijf jaar geleden nam ik het besluit om ondernemer te worden. Ik had best door kunnen gaan met wat ik deed, maar ik wilde iets anders. Ik wilde bezig zijn met gedrag, omdat gedrag zo belangrijk is, in de zakelijke communicatie van mensen namens bedrijven. Het hield en houd me bezig, wat diegenen doen, die in de zakelijke praktijk het verschil weten te maken. Verschil maken was en is mijn leidmotief. Bestuderen en proberen te begrijpen wat doorslaggevend gedrag is, van mensen in hun werk en daarbuiten.

Als in mijn werk één ding is bevestigd, dan is het “geen woorden maar daden.” Niet wat mensen weten en zeggen maakt ze succesvol, maar wat ze doen bepaalt hun succes of falen. Het tweede dat me opviel, was de rode draad in dat gedrag. Die rode draad gaat over anders, afwijkend en tegendraads. Het gedrag dat verschil maakt in zaken is vaak onverwacht en onaangepast. Waar negen van de tien links gaan, gaat de verschilmaker rechts en kwatta! Zulk gedrag valt op, het verbaast en het brengt beweging in de zaak of kwestie. Het is afwijkend gedrag met aangename gevolgen.

Je kunt er dagen over spreken en trainen en boeken vol over schrijven, maar de kunst is om het terug te brengen tot zijn essentie. Wat is het afwijkende gedrag van verschilmakers? En waarom is het aangenaam? Vat het eens samen op één A4tje, dwong ik mijzelf. En zo kwam ik tot acht elementen van gedrag die de hoofdrol spelen. Ze doen geen recht aan alle nuance en de verfijning van de uitvoering, maar ze hebben wel een sterke samenhang.
Wat doen verschilmakers anders?

1. Ze zijn zuiniger met hun aandacht
Verschilmakers focussen beter. Op de vraag, de zaak, de mens, op wat er nú toe doet. Ze geven meer en missen minder. Ze krijgen.

2. Ze werken eerst aan verbinding
Ze werken aan de klik. Eerst en voor al. Voordat ze tot zaken komen. Non-verbaal en royaal. Ze geven vertrouwen en krijgen.

3. Ze letten beter op
Ze luisteren met oren én ogen en “horen” daardoor meer. Ze zien eerder waar energie zit óf weerstand en zijn er daardoor sneller bij.

4. Ze zijn lenig in denken en doen
Ze hangen niet teveel aan de juiste manier. Ze proberen het telkens weer anders, net zo lang tot iets werkt. Ze zitten niet lang met een mislukking.

5. Ze verplaatsen zich als vanzelf
Ze denken met je mee. Over wat jij wilt, lastig vindt of juist beweegt. Ze begrijpen dat het voor jou zo werkt. En dat het dus zo werkt voor hen. Ze geven je redenen om ja te zeggen

6. Ze acteren én regisseren tegelijk
Ze kijken voortdurend naar het effect. Naar actie en reactie, van henzelf en van anderen. Ze zien wat werkt en wat niet. En ze laten het anderen zien.

 

7. Ze zijn direct met feedback
Ze kroppen niet op wat ze dwars zit. Ze stellen niet uit wat ze kwijt moeten. Je mag delen in hun gevoel, goed of slecht. Doe er mee wat je wilt. Even goede vrienden.

8. Ze durven los te laten
Zelf doen is niet hun doel. Ze laten anderen graag dingen opknappen. Zo werken ze aan hun hefboom. Aan de vergroting van hun invloedscirkel. Fouten maken mag. Als we er maar wijzer van worden.

Verschil maken is een kwestie van gedrag. Van dingen anders doen omdat dat beter werkt. Verschilmakers zijn erg resultaatgericht en zetten dáárom relaties op één. Dat is hun rode draad en dus de mijne. Zo, dat is dan maar weer duidelijk.

 

 

Wim Aalbers werkt aan
www.bewegingindezaak.nl

©2011